24.09.2007

Ahududulu Yalancı Tavuk Göğsü


* 1 kg süt
* 1 su bardağı un (1 yemek kaşığı daha eklenebilir)
* 1 su bardağı şeker
* 1,5 çorbakaşığı Sana yağ
* 1 paket vanilya
* Dr.Oetker Ahududu&Çilekli sos

Sana yağını tencerede eritin. Unu eleyerek ilave edip, un kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Kavrulan unun içine sütü yavaş yavaş katarken bir yandan çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını önleyin.{Herşeye rağmen topaklanacak siz hiç üzülmeyin blender ile tüm topakları yok edin :)) }
Şekeride ilave edin,çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra bir paket vanilyayı ilave edip, 10-15 dakika mikserle çırpın.Su ile ıslattığınız borcamın içine bu karışımı dökün.
Sosu paketin üzerinde ki tarİfe göre pişirerek borcamda ki tatlının üzerine dökün.Buzdolabında 1 saat beklettikden sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif:Aylin :)

Afiyet bal şeker olsunnn...

Hiç yorum yok: